С тържествен водосвет жителите на община Камено дадоха старт на бъдещето строителство на нова камбанария на църквата „Св.вмчк. Георги Победоносец“.

Припомняме ,че дарителска кампания стартира още в началото на миналата година. Църковното настоятелство в града, заедно с Общината създаде инициативен комитет за събирането на средства, с които да се изгради новата камбанария на Божия дом в общинския център. Всички жители на общината се включиха в мащабната кампания. Съпричастност към каузата проявиха и много фирми от областта, които дариха средства за благородната инициатива.

Община Камено има вече всички необходими документи да започне бъдещето строителство.

„Радвам се, че се изпълва една моя мечта. Надявам се новата камбанария да стане символ на града, закрилян от „Св.вмчк. Георги Победоносец“, каза кметът Жельо Вардунски.

Събраните средства са единствено от дарения и по никакъв начин не ощетяват бюджета на Общината.Официални гости на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Радослав Блатаджиев, зам.кметът Димитър Петров, както и кметът на община Малко Илиян Янчев.