Кметът на Поморие Иван Алексиев за бюджет 2019 пред жители на селата: Съобразен е с вашите желания, няма за цел напразни обещания

Практиката, въведена от кмета Иван Алексиев, бюджетът на общината да се обсъжда във всяко едно населено място поотделно продължава и тази година. Срещите се провеждат по предварителен график, а интересът, при който преминават, непрекъснато се увеличава.

С жителите на селата Каменар, Лъка, Дъбник и Габерово се срещнаха лично кметът Иван Алексиев, заместник-кметовете Янчо Илиев и инж. Кунчо Гайдов, председателят на Общинския съвет Адам Адамов и общински съветници.

Бюджетът за 2018 година е изпълнен на 95%. Това е едно много добро изпълнение, което ни дава самочувствието, че посоката, в която вървим, е вярната. Точно толкова реалистичен е и бюджетът за 2019 г. Той е съобразен с вашите предложения и желания, но е направен според възможностите за реалното му изпълнение, а не с цел даване на напразни обещания. Това каза кметът Алексиев по време на обсъжданията.

Приоритет за Каменар за 2019 г. е полагане на тротоар на ул. „Минерален извор” и продължаване с асфалтиране на улиците в селото. Извън бюджетната рамка кметът съобщи, че вече е финализирана процедурата за избор на изпълнител за реконструкцията на пътя Поморие-Каменар, предстои разширение на сградата на читалището, възобновени са и разговорите за рекултивацията на депото в Каменар.

В Лъка предложението за следващата година също е асфалтиране на улици в селото. Жителите благодариха на кмета Алексиев, затова че сградата на местното читалище вече е санирана, не се наводнява от дъждовете, което прави всяка среща или празненство там по-приятни за посетителите.

Задоволство от работата на общинското ръководство изразиха и жителите на с. Дъбник. Освен за ремонта на Здравната служба в селото, директорът на училището в селото благодари от името на родителите за ремонтирания покрив на учебното заведение и за новата спортна площадка, където децата играят в свободното си време. Да се довършат недовършените улици и да се уреди статута на земята около местния храм е предложението на жителите на с. Дъбник за новия бюджет.

Нова спортна площадка има и в с. Габерово. Инфраструктурата и благоустройството на селото са приоритет в проектобюджета и за 2019 г.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас