КАТ отнема за два месеца шофьорската книжка на Росенка Бъчварова, която е едно от лицата на протестите в Бургас и част от модераторския екип на фейсбук групата „Шофьори Бургас”. По нейни думи шефът на КАТ лично й е донесъл фиша на паркинга на „Метро”, който е за нарушение от август месец при предишните прости срещу Закона за горивата.

С това наказателно постановление се почувствах много специална, след като лично началникът на КАТ дойде да ми го връчи тук на крака. След една случка през август имах леко спречкване със служител на КАТ, тъй като чаках 2 часа за фиш, който ми беше съставен като пешеходец, когато затваряхме границата при предните протести срещу Закона за горивата. И тъй като фишът ми беше удължен до края на ноември, лично дойдоха и ми го връчиха на място на „Метро”. Тук пише, че ми отнемат книжката за два месеца по чл. 103 от Закона за пътищата, който гласи, че не съм спряла на СТОП палка... При положение, че аз стоях 2 часа и 10 минути да чакам КАТ, това е членът, по който ме глобяват”, заяви Бъчварова.

Днес шофьорите в Бургас отново се събират на пракинга на „Метро”, за да протестират. Според тях обаче този път засиленото полицейско присъствие и фишовете, които участниците от протеста миналата седмица получаваха хората, демотивира голяма част от хората да се присъединят.

„ Искам да видите какво полицеско присъсвтие има в целия град. За да се влезе на паркинга на „Метро” всички подлежат на проверка, предполагам, че хората стигат дотук и се връщат. Миналият път имаше само една полицейска кола и никой не се проверяваше. Сега полицейското присъствие е голямо. Цяла седмица връчваха актове на хора, които са присъстали. Предполагам, че това ги стресира и ги отказва от протестите”, заяви Бъчварова.