Свръх нахален съсед запали кабели на улицата в Камено, одими района и накрая нападна с нож възрастен мъж, който му е направил забележка заради огъня.

Потърпевшият е 70-годишен мъж, който се прибирал вкъщи, когато видял съседа си да пали кабели извън двора на къщата си. Улицата миришела на пушек, а двора му имало простряно пране. Възрастният човек попитал подпалвача защо гори кабелите, като получил отговор „Ти нищо не можеш да ми кажеж. Пенсионерът се прибрал у дома, но малко по-късно излязъл и чул съседът си да псува „Мамка му ще ..., ще го убия, ще му запаля къщата“. Възрастният мъж се приближил, като тогава бил нападнат с нож. Според потърпевшия нападателят скочил отгоре му с ножа и двамата паднали на земята. Дошъл друг съсед, който ги разтървал и изтръгнал хладното оръжие от ръката на агресивния комшия, който продължавал да сипе заплахи, че ще коли и пали. Пострадалият пенсионер се отървал с малка рана на врата.

На нападателят е съставен акт за дребно хулиганство, но Бургаският районен съд е преценил, че са налице поне две престъпления от общ характер – заплаха за убийство и нападение с нож по хулигански подбуди, затова е пратило материалите на прокуратурата за образуване на досъдебно производство по случая.