Не знам дали става дума за техническа повреда в асансьора, когато разбера причината, тогава ще ви кажа подробности. Това заяви пред БургасИНФО собственикът на „Автостъкла Тодоров и синове” Драгомир Тодоров.

Според него причината за аварията е скъсано въже и хората, които са пътували в асансьора са паднали от височина около 3 метра. Лошото е, че в кабината е имало стъкла, които са причина за по-сериозните им наранявания.

Тодоров каза, че работниците са млади хора, на възраст между 35 и 40 години и с достатъчно натрупан стаж.

"Това не е точно асансьор, а подемник, проверяваме го всеки месец, смазваме го сами. Правят ни и регулярни проверки", уточни собственикът на сервиза.

"Работим около 10 години заедно. Искрено се надявам да няма сериозни последствия от инцидента", каза Тодоров, който е пред входа на Спешното отдеение в Бургас и следи състоянието на пострадалите.

„Тримата пострадали работници са в стабилно състояние. Единият ще бъде хоспитализиран, защото има счупване на петата, другият ще бъде освободен за домашно лечение, а на третия в момента се обработва раната на коляното. Едно от момчетата има доста дълбока рана на коляното, вероятно от стъкло”, каза началникът на Спешно отделение д-р Здравка Инджова.