С касова бележка за 90 стотинки от покупка на хляб, бургазлията Симеон Михов спечели поредната седмична награда от Лотарията на Националната агенция за приходите с касови бележки. Той получи от териториалния директор на НАП Бургас Татяна Кънчева таблет с пожеланието да продължи да бъде активен участник в Лотарията на НАП и да не престава да изисква от търговците фискални бонове. Късметлията сподели, че е участник в Лотарията от нейното създаване и че тази игра освен, че спомага за изсветляването на родната икономика, оказва и сериозен възпитателен ефект сред подрастващите по отношение на данъчната им култура.

През август друг бургазлия грабна месечната награда от Лотарията на НАП като банковата му сметка се увеличи с 2 000 лева, припомнят от приходното ведомство в морския град.

Фискални бонове за над 20 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за 50 000 лв. – голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите. Общият брой на регистрираните досега от морския град касови бележки надхвърля един милион и 400 хиляди. В национален мащаб в надпреварата участват над 22 милиона касови бележки на обща стойност близо 330 млн.лв.

Лотарията с касови бележки вече се ползва с голяма популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има хиляди последователи и харесвания от регистрирани потребители.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.