Бойко Борисов пред модерната IT-гимназия в Бургас: Докато другите приказват, ние строим. Такова училище трудно се вижда и на Запад

img

„Докато другите приказват, ние строим. Имате възможтност да учите в училище, което трудно се вижда и на запад.“, това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на новата и модерна Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас. Запитан как ще коментира изказване на Корнелия Нинова, той отговори: Аз не съм на СПА-център, а работим. Вижте парковете, роботите, децата....“. Премиерът разгледа материалната база на училището и поговори с ръководството и първите му ученици.

Припомняме, че новата гимназия бе определена като училище на бъдещето. В нея са записани деца от цялата страна.

„Откакто съм кмет няма друг случай да се вземе толкова бързо решение да се изгради ново училище. Точно преди 9 месецза бях при минтистър-председателя и му обясних каква е нашата концепция да се изгради едно ново училище на технологиите, на бъдещето. Вече сме тук, пред новия кампус на технологичното училище на България. Това е начало на новото технологично образование на Бургас и България“, каза кметът Димитър Николов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

НИКУЛДЕН 2019

Пламнал автобус край с.Маринка

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас