Задържан е извършител нта изнасилване, отвличане и грабежи на три жени в района на Слънчев бряг. Това стана ясно на брифинг в сградата на Апелативна прокуратура Бургас с участието на административния ръководител Любомир Петров, Зам.-апелативния прокурор и говорител при Апелативна прокуратура Йовита Григорова, административния ръководител на Окръжна прокуратура Бургас Георги Чинев и старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР – Бургас.

Основният извършител е 43-годишният Николай Паскалев от София. Пострадалите жени са на 22, 24 и 25 години, занимаващи се с проституция. Деянията са извършени в Слънчев бряг, край Ханска шатра, където проституирали жените. Две от тях били закарани в гориста местност, където били изнасилени. Обрани били и златните им бижута. Третата е била вързана със свинскки опашки и изнасилена в гора, а после в къща в село Приселци. На следващия ден, с маска на главата, била отведена в село Старо Оряхово.

Извършителят е задържан за 72 часа, внесено е искане за определяне мярка на отклонение „задържане под стража“, кадза прокурор Чинев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!