Бургас чества 133 години от Съединението с поредица от празнични мероприятия днес, 6-ти септември. В 10:00 часа на площад "Атанас Сиреков" бе извършен тържественият ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. На церемонията присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева, Галя Василева, както и Петър Кънев, Димитър Стоянов и Тодор Байчев от БСП, директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, зам. кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общински съвет Бургас Костантин Луков, общински съветници, лидери на политически сили, общественици, граждани.

В 10:30 часа пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк (до Военен клуб-Бургас) започна заупокойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в борбата за Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Ще бъдат положени венци и цветя на признателност към всички, паднали в Сръбско-българската война от 1885 г., довела до Съединението на България.

От 11:00 часа на пл. "Атанас Сиреков" жителите и гостите на града ще могат да се включат в Празнично надиграване с участието на Клуб за български народни танци "Чанове" - Бургас.