Състоянието на пострадалите при катастрофата вчера до Своге остава тежко. Обстановката по думите на лекарите е динамична и може всеки момент да се промени.

Ранените са настанени в "Пирогов“, Царица Йоанна - ИСУЛ, болница „Св. Анна“ и ВМА. В Своге също са прегледани и обработени няколко души, изпратени след това в София.

В "Пирогов“ има шестима настанени: 64-годишна жена с инициали С. П. – с тежка гръдна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация; 72-годишна жена с инициали М. Г. - с тежка гръдна травма, тежка фрактура на гръбначен стълб, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация; 74-годишна жена с инициали К. Т - с тежка гръдна травма, черепно-мозъчна травма, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация; 60-годишна жена с инициали С. К. – с гръдна травма с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен стълб, фрактура на крайници; 71-годишна жена с инициали Д. Д – с тежка фрактура на долни крайници и таз; 52-годишна жена с инициали С. Г. с черепно-мозъчна и лицево-челюстна травма.

В УМБАЛ „Света Анна“ в София са шестима пострадали, от които пет жени и един мъж: 66-годишна жена с инициали Л. Ф. – хоспитализирана в Хирургична клиника без опасност за живота. Пациентката е в съзнание; 62-годишна жена с инициали З. Х. – на апаратна вентилация, в тежко състояние, след операция; 57-годишна жена с инициали В.П – в стабилно състояние без опасност за живота. Пациентката е в съзнание; 52-годишна жена с инициали Б. А. – с комоцио, в стабилно състояние без опасност за живота; 65-годишна жена с инициали Е. Б. – в стабилно състояние, в съзнание, без опасност за живота; 61-годишен мъж с инициали Л. Х. – в съзнание, в стабилно състояние.

Във ВМА са настанени двама пострадали: 62-годишна жена с инициали С. М. – в стабилно състояние, с множество контузии, без фрактури. Пациентката е контактна; 30-годишен мъж с инициали С. В. – в тежко, но стабилно състояние с черепно-мозъчна травма, гръдна и шийна травма, фрактура на рамо и на лумбални прешлени. Пациентът е контактен и е настанен в реанимация.

В УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ“ е настанен пострадалият шофьор на автобуса. 59-годишният Григор Григоров е с множество охлузвания и рани в областта на тялото и главата, с комоцио. Пациентът е в съзнание и остава в лечебното заведение за активно наблюдение.

Екипите на филиала за спешна помощ в Своге, заедно с дежурните от МБАЛ Своге, са оказали помощ на десетима пострадали при инцидента пътници. На мястото на катастрофата се е отзовала и линейката на общинската болница в Своге. След обработване всички пациенти са транспортирани до болниците в София. /dariknews.bg