Бургаският апелативен съд потвърди задържането под стража на Теодор Т. - Тетката за опит за грабеж в гр. Бургас.

Според прокуратурата на 13.08.2018 г., около 17.00 ч., в ж.к. „Изгрев”, в района на магазин „Билла”, при условията на опасен рецидив, Теодор Т. направил опит да отнеме чужди движими вещи - 1 бр. мобилен телефон марка “Redmi Note 5А”, черен на цвят ведно със СИМ-карта на “Виваком”, от владението на И. К., с намерение противозаконно да ги присвои, като го ударил по лицето, направил опит да издърпа телефона от ръката му и го заплашил. Пострадалият бургазлия успял да избяга.

За извършеното тежко умишлено престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

Въззивният състав прие, че до момента има достатъчно събрани доказателства, от които може да се приеме, че Теодор Т. е автор на престъплението. Налице е и реална опасност той да се укрие, предвид множеството му предходни осъждания /обсебване, кражби, грабежи, закана за убийство, причиняване на средна телесна повреда и др./ и тежестта на наказанието за настоящото му криминално деяние.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.