70-годишна шофьорка на лек автомобил „Рено“ е пострадала тежко при преобръщане на автомобила й извън пътя по таван. Наложило се да бъдат разрязани ламарините на колата, за да бъде измъкната от нея възрастната дама, която за щастие оцеляла.

Повиканите на мястото огнеборци действали бързо, за да не се стигне до възпламеняване на разлятото на пътя гориво, като обезопасили ел. инсталацията на возилото. Катастрофата станала около 13:40 часа в понеделник на път я между гр. Две могили и село Иваново, в района на разклона за с. Кошов.

Екип на РУ – Две могили бил незабавно изпратен за изясняване на инцидента. Униформените установили, че при ясно време и суха пътна настилка, вероятно при движение с несъобразена с пътните условия скорост, управлявалата лекия автомобил „Рено Лагуна“, 70-годишна жена, след десен завой загубила управление, колата напуснала платното вляво и се преобърнала в крайпътни храсти. Наложило се е съдействие от екипи на пожарната за изваждане на пострадалата водачка от колата.

Около 13:43 часа, в дежурната на РДПБЗН постъпило обаждане за преобърнат автомобил на пътя Иваново – Две могили и затиснат в него водач. До 15:00 часа екипи от РСПБЗН – Две Могили и от Първа РСПБЗН – Русе оказали съдействие на място. При пристигане на мястото огнеборците установили, че колата е преобърната по таван. С помощта на хидравличен комплект била извадена пострадалата шофьорка. Екип на Центъра за спешна помощ я е откарал в болницата.

Автомобилът с марка „Рено” е обезопасен, за да не се допусне възпламеняване на ел. инсталацията. Пътното платно е изчистено от разлятото гориво. Жената е настанена за лечение в УМБАЛ „Канев“ – Русе с фрактури и охлузвания.