Положението в Слънчев бряг, който се утвърди като Мека на алкохолния туризъм, е повече от притеснително, сигнализираха наши читатели. Масово се пробутва на туристите фалшив алкохол. Именно от предлагането на нелицензирани огнени напитки в туби идват огромните печалби. Собствениците на заведения и хотели масово се възползват от този бърз начин за печелени на пари, без изобщо да мислят за последствията, пише би.нюз.

Всекидневно в болниците постъпват малолетни и непълнолетни деца с алкохолни натравения, като се стига и до смъртни случаи.

Наши читатели са станали свидетели на потресаваща гледка. Момиче на 16 години повръща на известен плаж в курорта, малко след което колабира. По думите им повече от 40 минути девойката не е могла да дойде в съзнание, въпреки опитите на минувачи да окажат първа помощ. Линейка пък е пристигнала на мястото 60 минути по-късно.

Приятелите на момичето твърдят, че е изпила 50 грама водка в известно заведение, намиращо се на плажа, и само 30 минути по-късно е получила гърч. Веднага са я извели от заведението, но състоянието й се е влошило внезапно.

Хората са възмутени от случващото се. Убедени са, че държавата трябва да се намеси и да въведе ясни законови изисквания, които да се спазват от всички.

“Докато децата ни измират от фалшив алкохол, управляващите ни се занимават с измерване на децибелите на шума”, възропта майка на три деца, отседнала да почива в родния курорт.