Почернени близки на 36-годишната Виктория Кунчева, родила в МБАЛ „Бургасмед”, искат истината и оповестяване на фаталния случай, довел до смъртта й. Младата жена е родила живо бебе с операция на 1-ви май, но по-късно е починала. С много болка гласност на трагедията даде сестрата на Виктория – Татяна, и предизвика вълна от съболезнования и съпричастност в социалните мрежи.

БургасИНФО веднага потърси коментар и от посочената болница МБАЛ „Бургасмед”.

Вижте двете страни на тъжния случай.

В социалните мрежи сестрата Татяна Кунчева – Ташкова сподели с огромна болка следното:

„Добър вечер Мами искам да ми помогнете да се разбере какво се случва в една болница. На 01.05 сестра ми Виктория Кунчева постъпи в родилното Бургасмед в Меден Рудник чрез секцио да роди бебенцето си. Роди здраво бебе, но тя почина. Сутринта постъпи в 8.30 ч. И чак към 11 ч. Д-р Николова излезе и ни каза че се е родило момиченце 50см и 3.420 кг. И след това каза мъжът и да влезе да помогне да я преместят на друго легло. И после казаха че трудно я събудили. После казаха че е починала. И се покриха като мишки и после след няколко часа ни пуснаха. Показа ни трупа на сестра ми и ни обесняват как трудно я събуждат и трудно дишала и как част от плацента става на тромб и запушва клапи на сърцето и отива в мозъка. И дават бебенцето майка ми да го подържа за какво си говорим. А сестра ми беше здрава без проблеми и веднага забременя и бременността протече нормално, но понеже бе на 36 год имало риск нормално да роди. А риска дойде с операцията....”

От пресцентъра на МБАЛ „Бургасмед” тази вечер отговориха за БургасИНФО следното:

„Запознати сме със случая. Образувано е досъдебно призводство във връзка с него. Цялата документация е предадена на прокуратурата. Нашето здравно заведение оказва пълно съдействие на разследващите. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Най-вероятно се касае за настъпило тежко усложнение след раждане. В момента се изчакват пато-хистологичните резултати, за да покажат каква е причината за смъртта. Всичко е предадено на прокуратурата и оказваме пълно съдействие”, заявиха от МБАЛ „Бургасмед”.