Изпращането на абитуриентите на Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски” в Бургас спокойно може да засенчи всяко дефиле по червения килим в Холивуд. Кавалери на всеки от класовете на випуск 2018г. бяха техните класни ръководители. Учителите придружаваха под ръка по две момичета от 12-ти клас, а преподавателките, които бяха в компанията на своите ученици, трудно можеха да бъдат различени от абитуриентките.





С балони, шампанско и отброяване от 1 до 12 изпращането на Руската гимназия се превърна в събитие, което зрелостниците ще запомнят за цял живот. За това много помогнаха и учениците от фолклорната група от Немската гимназия, които не само озвучиха училищния двор с тъпани и извиха хоро, но и приканиха абитуриентите да се включат в техния танц.









Освен красиви обаче зрелостниците са и с добри сърца, защото ще помогнат на свои съученици в неравностойно положение.

„В петък се игра благотворителен мач между баскетболните отбори на Руската и Английската гимназия в зала „Бойчо Брънзов”. Целта беше да подпомогнем абитуриенти в неравностойно положение от двете училища за тяхното по-нататъшно следване. Сумата, която събрахме от продажба на билети в Руската гимназия е на стойност 518лв”, заяви за БургасИНФО зам.-директорът на Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски” Светослава Славова.

На изпращането бяха наградени и всички отличници, както и печелилите различни състезания.



Абитуриентите поднесоха истинска изненада на своите учители, при които са били 5 години.

„Благодарим Ви, че запълнихме всички 137 гигабайта в компютъра ни с материали за матурите. Благодарим и на госпожата по физическо, че ни научи, че няма как да пробягаме точно 400 метра и на учителят, който винаги повтаряше: „Стани прав и излез, до края на годината няма да влизаш в моя час””, заявиха двама от зрелостниците. Думите им предизвикваха усмивки в учителите и весели възгласиха сред учениците.

А в Руската гимназия както момичетата, така и момчетата показаха стил и класа. Младите дами бяха заложили на къси роклички в черно, червено, розово и бяло. Не липсваха и облечени в така модните гащеризони и с безкрайно дълги токчета. Сред господата стилът бе небрежно-делови, но един младеж впечатли със син костюм в три части. Вижте красивите абитуриенти в снимките.