Нещата не са такива, каквито се представят, каза в съда Христо Янулис, който е един от задържаните при спецакцията в Поморие в петък. „Не съм заплашвал момчето, той дойде сам вкъщи. Имам чат в социалната мрежа“, каза и другият арестуван Богдан Рупанов. Районният съд в Поморие днес гледа мерките им за неотклонение. Двамата са обвинени затова, че насила са отвели 19-годишния Георги Т. в дома на Богдан, където Богдан го бил заплашвал и карал насила да се съблече и да пише изявления под диктовка.

Прокуратурата поиска да бъдат задържани под стража, защото счита, че престъплението е извършено с изключителна дързост, цинизъм и жестокост. Обвинението смята, че ако двамата са на свобода, могат да извършат друго престъпление. Богдан е бил осъждан за грабеж, извършен като непълнолетен. Христос Янулис е реабилитиран.

Адвокатът на Рупанов - Пламен Найденов, каза, че между кориците на делото в четирите обвинения срещу Богдан няма достатъчно доказателства.

Според обвинението потърпевшия Георги Тодоров е бил нападнат към 16 часа в центъра на града, преминали са през таксиметровата пиаца. Никой от многобройните свидетели не подкрепил думите му. Според обвинението Георги бил принуден да си съблече боксерките. Потърпевшият казал, че към него бил употребен заповеднически тон, а него го било страх да не го набият. Адвокат Найденов смята, че задържането под стража е крайна мярка и поиска Богдан Рупанов да бъде пуснат под гаранция.

Защитата на Янулис поиска мярката му за неотклонение да е подписка, като се мотивира, че участите му в престъплението не се доказва. Самият пострадал казал, че Янулис не е употребил сила срещу него.

„Не съм заплашвал момчето, той дойде сам вкъщи. Имам чат в социалната мрежа“, каза Богдан Рупанов.

Христо Янулис, който е шурей на Димитър Желязков-Очите пък каза, че нещата не са такива, каквито се представят. Неговият брат, който чакаше пред съда, смята, че акцията срещу Янулис всъщност е заради връзката му с Желязков.