Домакините от ОМК „Несебър 2000“ са победителите в престижната международна регата, част от календара на БФВ. След Диана Маркова, в общото класиране застана Мадонич Оскар от Украйна, а трети на стълбицата се нареди Тодор Тузлуков от Поморие.

160 участници от 21 клуба на страната и чужбина се бореха за „Купа Несебър“. Статуетката, изработена за престижния форум е дело на местния скулптор Йордан Йорданов.

Честта да връчи отличието на своята съгражданка Диана Маркова получи зам.-кметът на Община Несебър Виктор Борисов . Клубът домакин започна състезателният сезон със сериозна заявка. Седмица по-рано гребна и купата във Варна.

Щастливи сме, че в олимпийските класове Димитър Вангелов за първи път стартира в „Лазер Радиал“ и заслужено грабна златото. Анастас Петров оглави класирането във „Фин“ при мъжете, а младата надежда на клуба - Христо Жеглев стана негов подгласник. Иван Димов си възвърна призовото място в „Лазер Стандарт“. В „470“ останахме с втори. А в „420“ Владислав Маринов и Михаела Александрова постигнаха убедителна победа във всички гонки и заслужено застанаха на първото място. В „Оптимист“ Диана Маркова за първи път застана на почетната стълбица с първа победа в общото класиране. Те първа обаче ни предстои много труд, за да спечелим квоти за националните отбори във всички класове и да представим България на Европейските и Световни шампионати през лятото“, каза Дочка Маринова от ръководството на ОМК „Несебър 2000“.

По думите й, силно представяне по време на гонките са направили състезателите от „Порт Бургас“ и „Порт Варна“, клубовете на Созопол и Поморие. Ярко участие имаха и украинеца Мадонич Оскар и румънеца Таркан Болат, който се нареди трети в клас „Лазер Стандарт“ клубове.

Събитието се организира от ОМК „Несебър 2000“ и Община Несебър със заявка да стане традиционно.