Синът ми няма нищо общо, не допускам. Къде ще извърши това нещо? Как ще стане в момята къща? Нали аз съм си бил там. Може други да прехвърлят вината върху него, всеки гледа да си измие ръцете. Това каза в кулоарите на съда в Поморие Васил Богданов, баща на задържания при полицейска акция в петък Богдан Рупанов. Той е обвинен в насилие над ученика Георги Т. В момента започва гледането на мярката за неотклонение на Богдан.

„Бях за риба, като се върнах, видях че къщата ми беше разбита и установих, че касата, където държа патроните я нямаше. Полицаите не са му позволили да се обади по телефона, нямаше как да се свържа с него. Синът ми не е извършил никакво насилие. Той в момента е безработен. Не познавам Георги.. Синът ми е приятел с Христос Янулис. Синът ми не се занимава с нищо. Има кученце и си го разхожда. Аз го издържам. Беше охрана в Слънчев бряг, после в супермаркет и сега, лятото, се очаква пак да започне работа. Не вярвам, че може да извърши насилие върху даден човек. Абсурд е това да е в нашата къща. Аз съм си вкъщи, нали ще чуя, ако има насилие. Той си стои в неговата стая, гледа си телевизия. Стаята, в която си държа оръжието е разбита. Казаха ми, че потърпевшото момче е подало жалба срещу други двама“, каза още бащата.

Припомняме, че Районна прокуратура – Поморие внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо Христос Янулис, и Богдан Рупанов, обвинени в извършване на принуда спрямо Георги Т., за да извърши той действия противно на волята си. Двамата бяха задържани при полицейска акция в Поморие в петък, а в късния следобед потърпевшия младеж, който еученик в 12-ти клас, даваше показания в полицията. Христос Янулис е шурей на несебърския бос Димитър Желязков-Очите.

Богдан Рупанов е обвинен за това, че на 12.04.2018г., при условията на продължавано престъпление, принудил Г. Т., да извърши действия противно на волята му, като употребил сила и заплашване, а едно от деянията е осъществил в съучастие с Христос Янулис.

На 12.04.2018г. в съучастие с Христос Янулис, двамата като съизвършители, принудил Г.Т., да извърши нещо противно на волята му, а именно да отиде с тях на определен адрес в Поморие, в жилище обитавано от Богдан Рупанов, като употребил за това сила;

На същата дата, в жилището, принудил Г. Т., да извърши нещо противно на волята му. а именно да си съблече дрехите, като употребил за това сила и заплашване;

На същата дата, на тавански етаж, на същата сграда, принудил Г.Т. да извърши и претърпи нещо противно на волята му, а именно да се съблече гол, да падне на колене, да сложи ръцете си зад глава, да бъде сниман, посредством мобилен телефон, като употребил за това заплашване;

На същата дата, в жилището обитавано от него жилище, принудил Г.Т. да извърши нещо противно на волята му, а именно ръкописно да напише два текста върху два отделни листа хартия, с имената си, подписите си и изявления, диктувани от обвиняемия Богдан Р., като употребил за това сила.

Христос Янулис е обвинен за това, че на 12.04.2018г. в съучастие с Богдан Рупанов,двамата като съизвършители, принудил Г.Т., да извърши нещо противно на волята му, а именно да отиде с тях на определен адрес в Поморие (в жилище обитавано от Богдан Р., като употребил за това сила – престъпление по чл.143, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от НК.