Зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева връчи наградата на победителя в конкурса за лого на новото Училище по компютърни технологии Димитър Лазаров.

Награди получиха и класиралите се на второ и трето място в конкурса Абуди Жабас и Диляна Иванова.

На срещата не успя да присъства Диляна Иванова, която живее в друг град.

Проектът на Димитър Лазаров представлява плетеница, в която основни елементи са цифрите 0 и 1. Те олицетворяват безкрайните комбинации, чрез които се съставят кодовете и софтуерните програми.

Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации е най-новото училище в страната, което ще отвори врати през новата учебна 2018 - 2019 година.

Училището ще бъде с интензивно изучаване на английски и немски език и ще подготвя специалисти в професионално направление "Компютърни науки", професия "Програмист", специалности "Програмно осигуряване" и "Приложен програмист" със срок на обучение 5 години с прием след завършен седми клас.

Учениците и от двете професионални направления ще изучават всички съвременни програмни езици Java, C, C++, JavaScript, "NET". Бъдещите специалисти ще се учат как да правят софтуерни разработки, ще усвояват тънкости в с сфери като уеб дизайн, технология на програмирането, системи за управление на бази данни, интернет програмиране.