"Не очаквах дори един стол да се обърне, просто исках да си изпея хубаво песента. Важно беше да изпея песента правилно", каза 15-годишната бургазлийка Калина Енчева, която снощи пя на сцената на „Гласът на България“. Днес момичето каза в предаването „Преди обед“, че вече се чувства по-самоуверена и мечтата й е да се занимава професионално с музика в България.

Както снощи съобщихме, Калина Енчева продължава участието си в предаването, след като по време на изпълнението й се обърнаха трима от четиримата членове на журито - Графа, Поли Геова и Камелия (ВИЖ ТУК). Тя каза, че неин фаворит е бил Иван Лечев, но с удоволствие ще се учи и от Графа.

„Занимвам се с пеене от 3-ти клас. Баба ми ме записа да пея. Тя чу, че имам гласови данни и намери номера на вокалната ми педагожка Кина Христова, която каза, че имам някакъв талант. И до днес съм в тази школа. В момента се занимавам с организацията на благотворително съблитие в Бургас. То ще бъде за Таня, която е болна от детска церебрална парализа и трябва да замине за Полша. Концертът ще е на 12-ти април в Дома на нефтохимика в Бургас“, каза още Калина.

За трудния период в живота си, когато е претърпяла тежка операция и на двата крака, момичето каза, че тогава е пораснала и разбрала, че не всичко в живота е розово.

„За 10-годишно дете, на което казват, че трябва да бъде оперирано, не е много лесно. Психиката ми не беше изградена. Трудно ми беше. Бях малка, но израснах. С гипс бях 2 месеца в ивалидна количка. Най-трудно беше като ми го свалиха, трябваше да се изправя на крака. Вече съм добре.“, каза Калина.

Тя пише и стихове. „Когато съм тъжна, когато съм с разбито сърце, ми се получава най-добре. Не е само любов, но има и такива дни.“, каза тя.

За нея най-трудно в тийнейджърството е, че е много емоционална и приема нещата навътре.