15-годишната Калина Енчева от Бургас накара трима от журито да се обърнат и да ръкопляскат от сърце в тазвечершния епизод на "Гласът на България". Кали има прекрасен глас, но тежка съдба. Тя проходила на десет месеца и втори път на 10 години. Бях свикнала да ходя на пръсти, малко като балерина, това не ми пречеше, походката ми беше особена, но не вждахме нищо обезпокоително. Случайно обаче ни видя лекар и каза, че трябва спешно да ми се оперират ахилесовите сухожилия, в противен случай като порасна, няма да мога да ходя, разказа момичето.

Дотогова то ходело при вокален педагог, мечтаело си за музикална кариера, но операцията срутила за доста време мечтите й. Бях неподвижна, двата ми крака бяха в гипс и единствено музиката ме спасяваше. Беше труден период, обясни майката на Калина - колегата от сайта Е-Бургас Велина Савова. Първо операциите, после рехабилитация, изпуснахме много от училището, за уроци по музика нямаше време. Дъщеря ми обаче се възстанови и навакса. Сега е здрава и следва мечтите си, заяви Велина.

Имаш прекрасен глас, казаха менторите. Малка си, но си силна и давш заявка за добро бъдеще. Само Иван Лечев остана на мястото си, но поздрави бургаското момиче за самообладанието. Калина си избра за ментор Графа.