Тодор Челебиев – баща на задържания за жестокото убийство в блок 5 на бургаския ж.к. „Лазур“ Мариан Челебиев, оставил жена си Бинка сама вкъщи във фаталния петък, за да отиде при пчелите, които отглежда в кв. „Крайморие“. „Бинчето беше сама вкъщи, Мариан беше излязъл. Аз му бях дал 10 лева, тя му дала още 20 лева. Може да е пийнал нещо“, разказа Тодор Челебиев ексклузивно пред БургасИНФО. Човекът е притеснен и угрижен за всички процедури, които следват от трагедията. Той все още не може да приеме за истина факта, че съпругата му вече я няма, а синът му, че е убиец. Притеснява се, че няма пари за погребението на Бинка, както и за адвокат на Мариан, очаква да му бъде назначен служебен защитник.

„Беше хубав ден в петък и казах на Бинчето, че ще отида да видя живи ли са пчелите след студовоте. Към 13 часа отидох, към 16-17 ч. тръгнах насам. Пътувах с автобус. Отидох да изям една супа в Комлука. Около 19 часа бях тука, видях ситуацията - посрещнаха ме двама полицаи на вратата, както и сестра й на Бинчето. Синът ми се обадил на леля си. Дадохме показания, имаше разправии. Викали са „Бърза помощ“, взели я. В това време е починала – към 18,30 часа.“, разказа бащата.

Той с умилениие си спомня за жена си. „Тя беше счетоводител в Слънчев бряг. Там я ценяха като специалист. Добре се грижеше за нас. Докато беше жива, тя пазаруваше, аз помагах в готвенето. Кърпехме положението. А сега? Кавги много пъти са имали със сина ни. Като съм аз там, заставах помежду им. Снощи му гледах снимките с майка му – усмихнат, лъчезарен. Беше футболист като малък, постоянно беше по игрищата, играеше технически. Колкото можехме, се грижихме за него. Той получи сътресение, понежеже като пазач в една дискотека в центъра на града го удариха по главата преди 5-6 години. Бяха се сблъскали с някакъв пиян клиент, който бил боксьор. Получи се някакво усложнение, нервно разстройство. Започна да нарежда на майка си – „Това ми купи“, „онова ми купи“, без да се интересува дали има пари. От тогава не вървеше работата.“, разказа още Тодор Челебиев.

Синът Мариян няколко пъти опитвал да започне работа. „Един път заместваше в Търговската гимназия, когато един учител беше в отпуска. Изкара 6 месеца там. После беше в едно село, изкара 5-6 месеца, като свърши годината и го освободиха. Така не му провървя и в работата. А къде да живее – син ни е?!“, каза бащата.

Майката пък тази година имала здравословни проблеми. Два пъти припадала и била отвеждана в болници.

Тодор Челебиев днес отиде при сестра й, за да оформят документите по прибирането на тялото и погребението на Бинка. Животът му се преобърна на 87 години. Мъжът има 66 години трудов стаж, работел е като Началник касова служба в Окръжно пътно, после бил технически ръководител, участвал е при изграждането на пътя Слънчев бряг – Варна, както и за Малко Търново. А днес се чуди как да погребе жена си и какво ще се случи със сина им.