По инициатива на жителите на гр. Ахелой, на 13 март 2018 г., от 18.00 ч., в залата на читалището ще се проведе общоградско събрание, по повод инвестиционно предложение на „Лиан кънстракшън сървисис” ООД, за изграждане на асфалтова база в местността „Герена”, /бивша мина „Черно море”/ – гр. Ахелой. На събранието са поканени да присъстват както инвеститорите на проекта, така и всички заинтересовани страни – собственици на туристически и атракционни обекти.

Целта на инициаторите е да се даде възможност на всеки да изкаже мнението си за развитието на града. Пред Ахелой стои изборът – или да бъде туристически град, или индустриална зона.

С предстоящото приключване на проекта за обхода на гр. Ахелой и изнасяне на трафика извън населеното място, възможностите за отваряне на града към морето и превръщането му в туристическа зона са все по-реални и постижими. След направен оглед на състоянието на морския бряг и постигнатото съгласие и съдействие от страна на областния управител, ще бъдат изградени нови укрепителни съоръжения и буни, което ще доведе и до естественото оформяне на плажна ивица.

На територията на гр. Ахелой се намират к-с „Роуз вилидж”, винарна „Дивес”, къмпинг „Ахелой”, к-с- „Мидия гранд резорт”, к-с „Марина Кейп”, к-с „Шато Ахелой”, к-с „Фамагуста”. Туристическият интерес към района непрекъснато се повишава. От друга страна, изграждането на асфалтова база, би застрашило бъдещите инвеститорски намерения към град Ахелой.

На предстоящата среща ще присъства цялото общинско ръководство на Община Поморие и кметство Ахелой.

От днес официално стартира и подписката „ПРОТИВ” изграждането на асфалтовата база на територията на града. Всеки, който иска да я подкрепи, може да я намери в кметството, в читалището и в някои търговски обекти в гр. Ахелой.