Пътища от общинската пътна мрежа на Поморие са труднопроходими, поради силния вятър, който образува сериозни снегонавявания. Видимостта е намалена. Затворен е пътят към с. Козичино, където в момента се работи, съобщиха от общинската администрация.

Затворен е републиканския път Бургас – Каблешково, където над 10 автомобила са в снежния капан.

На пътя Поморие-Каменар, Медово-Бата-Страцин и Медово-Гълъбец-Порой работят по две снегопочистващи машини. При необходимост може да потърсите помощ на следните телефони: 112 – единен номер за спешни повиквания; 0596 22504, 24003 – дежурни Община Поморие; 0596 22090 – дежурен РУП Поморие; 056 845 545 – Областно пътно управление – Бургас.

Електричеството в селата Каменар, Порой, Гълъбец, Горица и Козичино и възстановено. Няма данни за бедстващи хора.

За гр. Поморие, с приоритет се почистват трасетата на градския транспорт.

Община Поморие препоръчва максимално ограничаване на пътуванията, особено в тъмната част на денонощието. В случай че пътуването е неотложно, апелираме за повишено внимание и съобразена скорост. Информация за пътната обстановка може да се получава по всяко време на телефон 0700 130 20.

Напомняме, че дните до 05.03.2018 г. /понеделник/ включително са обявени за неучебни в училищата на територията на общината. Детските градини ще работят, като персоналът им е задължен да почисти подстъпите към тях и да осигури безопасен достъп за децата и техните родители