Затруднено е преминаване на вход и изход през гранично-контролно пропускателните пунктове на страната. Най-тежка е ситуацията на границата с Гърция и с Македония.

На граничния пункт Кулата – Промахон все още не се пропускат товарни автомобили на изход, заради силен снеговалеж в южната ни съседка.

На ГКПП Илинден – Ескохи гръцките гранични власти пропускат леки и товарни автомобили само с вериги. Нормален е пропускателният режим на останалите гранични пунктове с Гърция.

Македонските гранични власти са преустановили пропускането в двете посоки на товарни автомобили през ГКПП Деве баир, съпределен на ГКПП Гюешево. Създадена е организация товарният трафик да се отбива преди зоната на българския пункт.

Интензивен е трафикът на товарни автомобили на българо-турската граница. На ГКПП Капитан Андреево има около 5 км от чакащи камиони на изход, на Лесово са около 3 километра.

На граничните пунктове Дунав мост – Русе и Дунав мост – Видин трафикът е интензивен. Не работят фериботите при Сомовит и Свищов.

На граничните пунктове на българо-сръбската граница трафикът е нормален