Директорката на ДГ „Брезичка” в Бургас Събка Недева ще бъде отстранена от понеделник. За нейното място ще се търси професионалист с опит и отношение към работата. Това съобщи зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, която присъства тази вечер на родителската среща в детското заведение и представи мерките, които Община Бургас предприема, за да разреши проблема. Всички са единодушни, че поведението на учителките, записани да „възпитават” децата от група „Мики Маус”, е недопустимо. Едната учителка – Милена Иванова вече не е на работа, както и помощник възпитателката Ваня Стоянова. Другата учителка Весела Петрова е в болнични, но като се върне на работа също ще поднесе своята административна отговорност, стана ясно след срещата тази вечер.

С децата ще работят нови учители, като на този етап те ще са действащи педагози от сегашния състав на детската градина. С четиригодишните възпитаници на ДГ „Брезичка” ще работи и психолог, ще бъде поставено и видеонаблюдение.

Родителите излязоха успокоени след разговора със зам.-кмета Йорданка Ананиева и директора на Дирекция „Образование” към Община Бургас Веселина Таралова.

„Общината реагира солидно, взети са всякакви мерки – ще има камери, сигнализирани са полицията и Прокуратурата, ангажира се и психолог. Значително по-спокойни сме”, каза един от бащите, присъствали на срещата.

Недялко Стамов, който също има дете в групата, заяви, че поетите ангажименти са добри и, че внасят значително повече спокойствие.

„С това обаче не всичко приключва. Недопустимо е подобно отношение като това, което видяхме на клипа”, каза той.



Още какво каза зам.-кметът Йорданка Ананиева - очаквайте по-късно.