Камерата, която трябваше да даде някаква възможност за разкриване на причините за пожара в ж.к. „Славейков“, намираща се на съседен магазин за хранителни стоки, просто тотално сдаде фронта. „На екрана имаше едно черно петно. Нищо повече, или не е работила, илихе нещо друго се е случило“, коментираха днес служители на обекта. Така всъщност се оказа, че двете, иначе разположени на видимо място камери, всъщност са кръгла нула и по-скоро са за всяване на респект, отколкото за реална работа. Така, както явно е в повечето случаи, когато става въпрос за сериозни престъпления. Сякаш изведнъж – записи никога няма, коментираха днес потресени местни жители.

Именно на тази камера разчиташе бащата на единия от собствениците на съседното изгоряло заведение, за да разбере как е избухнал пожарът. "Там може да има записано нещо", каза днес Тодор Велков. Уви!

Хората от околните блокове, където се развихри пожарът – 41, 40, 39, както и собственици на търговски обекти, които са многобройни там, не спират да коментират огнената стихия. Най-голямо съчувствие е към собствениците на магазина за домашни потреби, който вече е една пустош. „Тези хора работеха години наред. Влагаха всичката си печалба обратно в стока. Работеха от сърце. Обектът им беше зареден, така както е винаги“, коментираха мести жители пред БургасИНФО. В магазинчето жителите в тази част на „Славейков“ можеха да намерят всичко, което е най-бързо и спешно за дома им – инструменти, ел и ВиК части, всевъзможни аксесоари за дома и подръжката му, препарати и т.н.

Припомняме, че пожарът напълно унищожи магазина и намиращото се до него заведение за бързо хранене „Ред корнер“. За бистрото, състоящо се от ламаринена конструкция никой не тъжи, защото и без това то беше пред разпад. „Тук ходеха само дядовците сутрин да си купят кафе и на обяд някой от работниците за санирането, ако се обърка, да си купи бира. Нищо повече!, коментираха хората.

Местните жители обаче предполагат, че именно заведението е причината за пожара. Освен основната коментирана сред тях версия за отношенията между собственици и наематели, се спряга и друга – че съвсем друг бизнесмен има апетит към този район.

Така изглеждаше магазинчето, което беше сред най-посещаваните от местните жители, за заведението в съседство никой не страда.