По традиция в дните преди Рождество Христово, възпитаниците на СУ „Иван Вазов“ Поморие организират благотворителен базар „Детска звезда“ в сградата на учебното заведение. Вече осем години благородната инициатива обединява малки и големи и дарява радост на хора в неравностойно положение. Каузата тази година са децата със специални образователни потребности и подобряване материалната база в училище.

Базар – 2017 г. беше официално открит днес. Трите етажа на СУ „Иван Вазов“ бяха изпълнени с развълнувани малчугани, като всеки клас бе подредил примамливи щандове с домашни вкусотии, сладкарски изкушения, ръчно изработени сувенири и играчки.

„Искам да благодаря на всички вас – ученици, учители, родители и училищно настоятелство, за това, че посвещавате тези няколко дни на благотворителност. Благодаря, че с този базар вие – децата всъщност давате на нас възрастните урок по доброта“, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев. Той пожела успех на тазгодишния базар и си купи по нещичко от всеки клас.

Гости на концерта и клиенти на базара бяха още: Адам Адамов – председател на Общински съвет – Поморие, Желязко Страволемов – директор на дирекция „ОКТХДС“ и общинският съветник Георги Вражев.

Базарът ще работи до сряда /20.12.2017 г./ и всеки, който има желание, може да посети сградата на СУ „Иван Вазов” и да подкрепи каузата.