Маскирани полицаи преобърнаха ромската част на бургаския кв. „Победа“, известна като Комлука, съобщиха очевидци на специализираната акция пред БургасИНФО. Спецполицаите са блокирали махалата тази сутрин, като от домовете им са били изведени с белезници няколко мъже.

По първоначална информация акцията е насочена към дилъри на нов вид опасна дрога, която е можела да нанесе сериозни щети по здравето и да се превърне буквално в епидемия. Според собственици на обекти в района наркотикът е на принципа на чайовете, които са сред досега известната дизайнерска дрога, но с много по-силен ефект. Популярните чайове са предназначени за пушене, като се смесват с марихуана. Дилърите допълнително засилвали влиянието им с примеси. При проверка реагирали на метамфетамин, което означавало, че най-вероятно вътре има добавено и пико.

По този начин, с различни съставки, дрогата става достъпна, евтина, но с изключително силен наркотичен ефект, което я прави много опасна.

По неофициални данни по време на акцията, проведена от ОДМВР-Бургас, са задържани трима мъже на видима възраст около 40 години.

Очаквайте подробности!