Поморие почете празника на Свети Николай Чудотворец

С вкусна рибена чорба, печена риба и с други осветени рибни блюда се нагостиха жителите на Поморие и Ахелой в днешния слънчев 6 декември. Никулден започна с литургии в местните храмове. Плавателните съдове на територията на общината бяха благословени, за здравето на собствениците им бяха прочетени молитви, а в морето бяха хвърлени венци и цветя в памет на хората, загубили там живота си.

Кметът Иван Алексиев честити празника на всички жители и гости на Поморие, като им пожела разбирателство и топлина в семейното огнище: На пътешествениците, рибарите и моряците желая винаги да се завръщат на брега живи и здрави. Нека Свети Николай ни закриля и води!

Музикален поздрав беше поднесен и от Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина” Поморие и хорова формация „Морски бриз” при клуб на пенсионера „Анхиало Поморие”.

На празника присъстваха още заместник-кметът Кунчо Гайдов, кметът на Ахелой Иван Георгиев, председателят на Общински съвет Адам Адамов, секретарят на общината Тони Митев, директорът на дирекция Желязко Страволемов и общински съветници.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас