Гордост и усмивки изпълни днес Атриума на Бургаския свободен университет, където на внушителна церемония бяха наградени децата – отличници, които донесоха слава за Бургас на престижни национални и международни състезания. 336 ученици и 21 отбора, сред които вокални формации, танцови школи, ансамбли, състави, хорове, театрални трупи заслужиха признанието със своите постижения през изминалата година. Наградите са в 4 категории - "Хуманитарни науки", "Математика и природни науки", "Изкуства" и "Спорт".

На церемонията по връчване на отличията им в навечерието на празника на града – Никулден, присъстваха кметът Димитър Николов, зам. кметът по образование Йорданка Ананиева, зам.-областният управител Севдалина Турманова, председателят на Общински съвет Костантин Луков, ректорите на двата бургаски университета проф. Галя Христозова и доц. д-р Магдалена Миткова, председателят на комисията по култура и образование в местния парламент Веселин Пренеров, представители на синдикатите в образованието, депутати и общински съветници, много родители, преподаватели и приятели.

"Най-много през последните години инвестираме в образование и се вижда, че има защо. Продължавайте да бъдете все така вдъхновени и старателни в училище, защото разчитаме на вас. Цял Бургас се гордее с успехите ви!", каза кметът Николов, който не пропусна да похвали също така учителите и родителите - за мотивацията и наставленията, които дават на децата.

Кметът Димитър Николов награди в зала „Атриум“ на Бургаския свободен университет най-изявените от тях, завоювали призови места в национални и международни олимпиади, състезания и конкурси.

Вижте всички снимки от церемонията ТУК.