В ж.к. "Славейков" и другите комплекси в града започна играта "Тука има, тука няма ток". Обикновено спира веднъж около 9 часа и втори път около 16. Районът на затъмнението е голям и уплашени пенсионерки, тръгнали на пазар, остават в асансьорите и панически започват да чукат и да викат. Засядат и майки с колички и бебетата им се стресират в тъмното.

Преди седмица имаше подобен проблем и се оказа, че от "Електроразпределение - ЮГ" нямат идея защо няма ток. Щели да изпратят група да провери. Групата се появи, но се оказа, че в дружеството никой не знае какво прави другият. Самото то възложило на фирма да смени ел таблото и кутията в блока, но диспечерите не били уведомени. Фирмата пристигнала, спряла тока, а други се разкарвали да проверят защо няма.

Сега пък на тъмно и студено останаха 8 и 9 блок, защото подменяли трафопоста. По тази причина спрели захранването на целия район. На 28 ноември същте блокове и детска градина "Иглика" ще за без захранване цял ден, защото отново ще се работи по трафопоста в двора на училище "Димчо Дебелянов". Уведомени ще бъдат само тези, които влизат в сайта на ЕВН.

Читатели питат защо сега, когато стана студено и зимата чука на вратата започнаха ремонти и профилактика. От "Електроразпределение - ЮГ" отговориха, че не го правели през лятото, понеже било...горещо.

Предвидени са и още ремонти, а за спирнето на тока в целия район, когато скимне на техниците, от дружеството се извиняват за причиненото неудобство.