38-годишният бургазлия Милен Стойчев е задържан за извършена измами в интернет. Чрез 2 профила в сайт за запознанства на Мария Василева, в които ползвал снимка на красиво момиче, той предизвиквал съжаление у приятелите си – предимно мъже. Това съобщиха на извънреден брифинг административният ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров, зам. административният ръководител на Апелативна прокуратура Йовита Григорова и директорът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Измамени са около 100 души, като общата сума е 40 хил. лева от 2014 г. досега. Събраните контакти от сайта за запознанства, прехвърлил в месинджър. Там той разказвал на приятелите си, че е красива жена, която живее с баба си в Гърция, където бедстват и моли за помощ да се прибере в България. Така състрадателните му приятели започват да пращат суми отн 10до 250 евро. Банковата сметка е на баба му, която също се казва Мария Василева и това дава допълнителна увереност на хората, че разказите на мошеника са истина.

Милен Стойчев е задържан преди два дни, като днес следобед се очаква да се гледа мярката му за неотклонение. За момента са установени 4-ма души, които са измамени, като се очаква броят им да се увеличи.