Възрастният инженер – химик Тодор Парламов вдигна на крак днес вх. 3 на бл. 11 в бургаския ж.к. „Славейков” преди минути. Мощните му крясъщи: „Помощ, помощ” изплашиха съседите, макар че те постоянно са подложени на тормоз от самотно живеещия мъж. Жители на блока са подали сигнал на тел. 112 за човека, който думкал по пода и стените. На място веднага са били изпратени екипи на полицията и на спешна помощ. Служителите на реда са отворили вратата на апартамента на четвъртия етаж, в който живее Тодор. Според съседи той е лежал на пода, като вероятно при падането е ударил тежко крака си. Медицински екип все още е при него и му оказва помощ.

Тодор от месеци тормозел съседите с постоянни изблици, викове и шпионско следене.

„Няма случай, в който да излезем от нашия апартамент и веднага да не попаднем в полезрението му с поредната гневна забележка. От дома му постоянно се чува блъскане, не дава на никой да припари дори до прозорците на входа, а камо ли да ги отвори. Казва ни, че през тях ще влезе отровен дим от „Лукойл” и всички ще бъдем мъртви”, коментираха съседи пред БургасИНФО.

Жители на входа обмислят възможността да направт подписка с искане около 70-годишният Тодор да бъде настанен в подходяща за здравословното му и психическо състояние институция. Състоянието му се влошило много, след като сестра му, за която той се грижил, починала, и той останал в апратманета сам.