По предложение на поморийци, днес стартира инициатива за събиране на подписи за предприемане на спешни мерки за запазване дейността на МБАЛ Поморие. Подписката е адресирана до министър-председателя на Република България и цели промяна в политиката на общинското здравеопазване в държавата.

„Служители, граждани и пациенти са готови и на протест. За мен обаче, това е крайна мярка, до която, надявам се, няма да се стигне. Заставам зад съгражданите ми и зад желанието да бъдем чути. На годишната среща на местните власти, на която бях готов за пореден път да докладвам състоянието и проблемите на МБАЛ Поморие, нямаше представител нито на Министерството на здравеопазването, нито на Националната здравноосигурителна каса. Искаме да предизвикаме публичен диалог и да бъдат обсъдени проблемите в общинското здравеопазване, като цяло.”, коментира кметът на община Поморие Иван Алексиев.

Желаещите да подкрепят исканията на поморийци, могат да намерят подписката на някое от следните места:

На входа на административната сграда на Община Поморие

Център за административно обслужване на Община Поморие

В читалищата в гр. Поморие и във всички населени места в общината

В кметствата на населените места на община Поморие

Всеки може да изтегли бланката от ТУК и да я предаде в деловодството на Община Поморие, след като бъде попълнена и подписана.

За инициативата са уведомени и кметовете на общините Несебър и Руен, като част от територията, обслужвана от МБАЛ Поморие.