Искам да се извиня на прокурора и съдията за държанието ми предния път, не знаех къде се намирам. Умолявам Ви да ме изкарате от тази дупка, защото помагам на всеки. Асен ми е като баща, а синът му - като брат. Това заяви в Районния съд в Айтос Тодор Давидов-Гринго, който обжалва мярката си за неотклонение задържане под стража днес по обвинението му в съучастие в изнудването на бизнесмена Асен Атанасов. Той беше задържан, заедно с негов познат – Стефан Сливков, сочен като извършител.

„Не знам защо ме обвиняват. Стефан ми е познат от обща компания. Ако знаех, че се занимава с това, не бих го насърчавал. Проваляте ми кариерата и живота. Майка ми е пред инфаркт в Германия. Умолявам Ви за правосъдие. Уважаеми хора, не съм виновен. Изгаря ми живота.“, каза Гринго.

Адвокат Кацарски, който защитава Тодор Давидов, обвинението е сериозно разколебано, има допълнителни доказателства и трябва да се вземат под внимание показанията на Сливков за това какво е извършил.

По повод наличието на ДНК експертиза на телефона Нокиа и гнездото за сим картата, от които са отправени заплахите, той каза, че Сливков и Гринго са били заедно в магазина и Тодор Давидов просто е разтледал телефона.

Според прокуратурата обаче има проведена очна ставка между Сливков и Асен Атанасов, която показва, че пострадалият не е познавал Сливков, което означава, че някой го е напътствал.