Научете повече за криптовалутите и техния потенциал на семинар в Бургас. Мястото е Колежът по туризъм, датата - 30 септември, времето - от 10.00 до 14 ч.

Събитието се организира от СофтУни, с подкрепата на Община Бургас и университет "Проф. Д-р Асен Златаров".

Неотдавна се проведе първи семинар по темата, посветен основно на Bitcoin. Предстоящият втори семинар ще бъде с акцент втората по сила криптовалута Ethereum. Участниците ще се запознаят и с правните аспекти на ползването на криптовалути у нас, както и демо на Core клиента на Bitcoin.

Предвидени са видео материали от лекции за CryptoCurrency в SoftUni и дискусия по темата. Входът е безплатен, но с регистрация, поради ограничението от 200 места:

https://www.eventbrite.com/e/burgas-cryptocurrencies-theory-and-practicevideo-2-ethereum-tickets-38108685103

Етериумът (ETH) е отворена софтуерна платформа, базирана на блокчейн технологията. Тя позволява на разработчиците да изграждат и пускат децентрализирани приложения. На практика, етериумът е много повече от криптовалута, което е само една от неговите страни.

Прилича ли етериумът на биткойна?

И да, и не. Общото между двете е, че дистрибутират публична технологична мрежа - известна като блокчейн. Но дотук свършват и приликите между двете криптовалути. Биткойнът предлага едно-единствено приложение - електронна валутна система за онлайн разплащания от потребител-до-потребител.