Цяла България знае, че сме певци и всеки ден сме на работа. На 18-ти септември имах операция в болница „Дева Мария“ и той ми беше придружител. Ние с Гринго работим заедно, паричките ни са заедно. Имаме договори със заведения. Това каза певицата Софи Маринова в съда в Айтос, където в момента се гледа мярката за неотклонение на нейния любим Тодор Давидов-Гринго. На въпрос къде живеят, тя отговори – по света и у нас.

Софи е била в болницата от миналия четвъртък, отседнали в Айтос. Операцията била, за да си имат бебче. „Гринго е певец, има 10 песни, дуети с колежката Анелия, движи се с режисьори, текстописци. На 9-ти декември има голям концерт в зала „Арена Армеец“ , на който той ще е режисьор“, поясни певицата, за да покаже, че той няма да се укрие.

Припомняме, че Тодор Давидов и Стефан Сливков бяха задържани и обвинени за отправени заплахи към бизнесмена Асен Атанасов, известен с името Акиф, който трябвало да се разпореди с 50 хил. лева.

Според адвокат Кацарски бизнесменът е изтеглил по договорка с полицията 5 хил. лева, за да установят кое е лицето, което ще ги вземе. В ресторант „Хепи“ парите ги е взел Сливков. „Не виждам какво общо има Давидов с това“, твърди защитата. Адвокатът изтъкна, че нямало годни доказателства, които да сочат, че Давидов е давал съвети на Сливков, че му е предоставил телефон и че го е настанил в квартира, която се намира срещу болница „Дева Мария“. Нито един свидетел не бил намеквал дори, че Давидов е извършил престъпление.

Според защитата Григо бил в много добри отношения с Иван – синът на потърпевшия бизнесмен. Адвокатът поиска Тодор Давидов да бъде пуснат срещу парична гаранция от 3000 лева, дори домашният арест бил тежка мярка за неговата личност.

Защитата на Сливков пък твърди, че той е задържан в 1 часа след полунощ, а 20 часа по-късно му е повдигнато обвинение. Депозирано е искане за негов нов разпит.

„Каквото защитникът ми е казал – всичко е правилно. Невинен съм. Умолявам да си платя паричната гаранция, за да продължа с ангажиментите си“, каза Тодор Давидов-Гринго.

Сливков пък каза, че искал по-лека мярка, за да можел да каже истината, а не да бъдел „тормозен от полицаите“.