Искам истината да излезе наяве, моля Ви, помогнете. С тези думи бащата на 5-годишния Иван – Ивайло Минов, се обърна към редакцията на БургасИНФО, като изпрати и клип, на който малкото дете посочва бузата си, за да покаже как майка му го ударила. Двамата родители оправят драматичните си взаимоотношения и отправят тежки обвинения един срещу друг пред цяла България, а големият проблем, който всъщност е обществено значим, е съдбата на детето и въпросът дали то е в безопасност. Майката Делина Григорова и бащата Ивайло Минов се обвиняват взаимно в оказвано физическо насилие.

От видеото, което бащата разпространява, се вижда, как детето отговаря на въпросите му.

Бащата пита, когато се молел на майка му тя да бъде добра и да се отнася добре с него, тя какво е правела? Детото отговаря, че тя ставала лоша и започвала да вика. После добавя, че последния път майка му го ударила и му счупила зъба, като показва бузата си.

Припомняме, че отношенията между двамата родители ескалираха, след като Ивайло Минов е взел сина си на 22-ри август и до този момент не го е върнал на майката, на която съдът е отредил родителските права. Делина Григорова тогава е била в София, за да подготвя поредните документи по случая, а малкият Иван, заедно с баба си, е бил на море – в апартамента им в Черноморец. Тогава, според майката, Ивайло Минов заявил, че ще ползвва 15 дни, в които има право накуп да бъде със сина си, те обаче изтичали на 5-ти септември. До сега детето е при баща си, а битката за родителските права влиза в нова фаза.