Празник за Деня без автомобили - 22 септември организират младежите от инициативата на кмета Димитър Николов - "Бургас харесва младите". Улица "Васил Левски", която днес е затворена за движение на автомобили, се превърна в танцов подиум. По повод Световния ден без автомобили се изявиха младежите от THE NEXT CREW - брейк клуб "Бляк Стайл" и Танцова школа "Дюн".


По време на празника зам.-кметът Йорданка Ананиева връчи наградите на най-активните ползватели на общинската система за отдаване на велосипеди под наем - "Вело Бургас". Късметлиите на призовите 1, 2 и 3-то място получиха вело карта със заредени минути в нея. Четвъртият победител спечели колоездачен екип, а петият - бутилка за вода за велосипед.

Жители и гости на града видяха зрелищната танцова битка - All Style Street Dance Show Battles, в която взеха участие Искра Даскалова, Нина Сонга (Казахстан), Елена Коларова и Панайот Златев.

В 17:30 часа, пак на същото място, ще се състои демонстрация по скейтбординг на уред и ролер парти, а за музикалния фон ще се погрижи бургаският DJ - Funktool. Празникът на здравословното градско придвижване се организира от младежите, участващи в инициативата на кмета Димитър Николов - "Бургас харесва младите".

През целия ден на улицата ще бъде изложена фото изложба "Алтернативните начини на придвижване".