Бъдещ жандармерист от Бургас падна на колене пред приятелката си и я помоли да му стане жена веднага след положената клетва в Центъра за специализирана подготовка на полицаи в Пазарджик. Младежът отдавна се познавал с дамата на сърцето си, от около година са двойка, съобщава Дарик Младата жена дошла да сподели с него тържествения момент, но нито тя, нито родителите на младежа, нито колегите му от випуска очаквали точно в този момент да се случи още едно голямо и толкова красиво събитие.

Веднага след края на официалната церемония един от отличниците на випуска - стажант Бойчо Петров от Зоналното жандармерийско управление в Бургас, направи неочакваната, но много приятна изненада на своята половинка Николина Колева. Тя присъстваше сред зрителите на тържеството, когато той й поднесе годежен пръстен, съпроводен с романтично предложение за брак. Последвало емоционално „Да!“, извикано през сълзи от щастие, и бурни аплодисменти от всички присъстващи.

С тържествената церемония 85 стажанти от Дирекция „Жандармерия“ при Главна дирекция „Национална полиция“ положиха клетва за спазване на Етичния кодекс на държавните служители в МВР.

Със заклеването приключва първоначалната професионална подготовка на младите стажанти, които ще се върнат като пълноправни полицаи в зоналните жандармерийски управления в София, Пловдив, Варна и Бургас. След кратък период на въвеждане н работата те ще изпълняват на терен в пълен обем функциите, вменени им от закона.