Нова нощна атака по имот на бизнесмен стресна Айтос, мишена е била къщата на търговеца Асен Атанасов, известен и с името Акиф. Лъскавият му масивен дом се намира на ул. „Черно море“. „Беше около 2 часа след полунощ, когато чухме 5 истрела, звучаха като от бойно оръжие. Изплашихме се, но излязохме на прага, целена е била стената на къщата“, разказаха местни жители пред БургасИНФО. Асен Атанасов бил известен като заможен човек, търгувал с казани. Живеел в солидната си къща с семейството си, сина, снахата и техните деца. Пред дома им има паркирани и две луксозни коли.

Фамилията на Асен днес беше в двора, но отказа да коментира случая. „Нищо не можем да кажем, тече разследване, ще попречим.“, каза мъж, представил се за братовчед на Асен Атанасов. Той не беше никак разговорлив и се опита да прогони с маркуч със студена вода намиращите се на място двама репортери.

Улица „Черно море“ се намира на няколко пресечки от ул. „Бузлуджа“, където преди месец неизвестни стреляха по Мерцедеса на известния бизнесмен Хрисимир Колев-Кокала. Негови близки казаха, че до този момент стрелците не са открити. От камерите в къщата се виждал неясно пикап, който минава няколко пъти по улицата, която е перпендикулярна на „Бузлуджа“. Вероятно стрелците са действали от тази посока, стреляли са с пистолет „Макаров“.