Ремонтът на главната улица „Алеко Богориди” в Бургас трябва да започне в края на октомври и да приключи преди старта на следващия летен сезон. Това заяви зам.-кметът по строителство в Община Бургас инж. Чанка Коралска.

„Вече имаме подписан договор със строителя и сме в постоянни работни срещи, в които уточняваме детайли и избор на материали, тъй като „Богориди” е по-особен вид улица и има доста елементи, които са важни за градския интериор. За започването на ремонта сме зависими от дружество ВиК, които трябва преди нас да извършват подмяната на водопровода. Вече стана практика в Община Бургас, преди да се реконструира дадена улица, да се подновят и подземните комуникации. Уверението на ВиК е, че много скоро, в началото на октомври, ще започнат ремонтните дейности. Надяваме се изпълнителят, с когото имаме сключен договор, в края на месеца да започне ремонта”, заяви инж. Коралска.

Желанието на общината е реконструкцията на ул. Богориди да приключи до края на юни, така че в активния летен сезон през 2018г. да няма ремонтни дейности или, ако има довършителни такива, те да не пречат на туристите.