50 000 лева и бонуси от по 2 000 лева кеш всеки месец – тези награди очакват участниците във второто издание на лотарията с касови бележки на НАП. Регистрирани в томболата ще бъдат всички касови бележки, издадени след 1 януари 2017 г., информират от пресцентъра на приходната администрация.

Всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лева. Двойно по-голям шанс за спечелване на награда ще имат участниците, които са плащали с банкова карта и освен касовата си бележка, са запазили и регистрирали бележката от ПОС терминала.

Право да участват в лотарията имат право всички български граждани, които са навършили 14 години, които регистрират фискалните си бонове в интернет на специално създаден за целта сайт. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

В първото издание на лотарията, което приключи в края на 2016 г. бяха регистрирани над 51 милиона касови бележки на стойност над 670 млн. лв.