За последните 7 години близо 300 деца са били осиновени, като от началото на годината техният брой е 30, съобщи за БургасИНФО д-р Пепа Ралчева, директор на Дом за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов" - Бургас. Днес домът, който е помогнал на хиляди малчугани, празнува своя патронен празник по най-красивия начин – с десетки щастливи деца и родители.

„Преди 7 години се прекръстихме на „Вяра, Надежда и Любов”, защото мислим, че това е най-прекрасният ден, заради надеждата и любовта на децата и вярата на техните родители. За това време много деца намериха своето семейство и много родители станаха щастливи, щастливи сме и ние. Благодаря на персонала на дома, защото без тях децата нямаше да растат толкова здрави и усмихнати”, заяви д-р Ралчева. Тя прие десетки поздравления от семействата, които дойдоха специално за празника. Благодарение на грижите на дома деца, които са родени само 1000 грама, днес се развават съвсем нормално, на други с увреждания, пък е помогнато да проходят и проговорят. Много са и семействата, които са сбъднали мечтата си да станат родители, осиновявайки дете от ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов”.

Ежегодно домът се грижи за десетки малчугани, като услугите му са напълно безплатни за най-малките жители на Бургас и областта. Домът разполага с логопеди, лекари, рехабилитатори и модерно оборудване. Той предлага както грижа за определени часове, така и седмични групи за родителите, които живеят извън Бургас.

Децата, които биват осиновявани тук са на възраст около и над годинка. Има и няколко случая на деца с увреждания, които са осиновени в чужбина. Дори след години семействата остават благодарни на персонала на дома и не пропускат да празнуват Вяра, Надежда и Любов заедно.