Кой е казал, че само на олимпийски игри можем да видим Парад на нациите? Днес това се случи и до Пантеона в Бургас, благодарение на 120-те мотористи от 27 страни, които влязоха в морския град с мощен рев на мотори и развети национални флагове.

Организатор на атрактивното събитие е Сдружение "Мото клуб Златно Крило - GWCBG", със съдействието на Община Бургас. Участниците в Парада на нациите са тук по повод 5-та Международна Голд Уинг среща. Преди да преминат през България те са били в Гърция, а целта им е да опознаят повече страни.

Събитието бе открито от директора на Дирекция спорт в Община Бургас Веселина Деведжиева , Ивайло Стефанов и Пламен Петров от клуба домакин.

Впечатление правеше, че повечето мотористи са семейства, някои на средна възраст, които с интерес посещават поредната нова страна. Те останаха повече от впечатлени от посрещането с български народен танц.

Председателят на клуб „Златно Крило” ги подкани и заедно извиха българско хоро пред Пантеона. Повечето от участниците не пропуснаха, докато танцуват да си направят и селфи.

„Обменяме опит, защото гостите на днешното събитие са от много страни. Има гърци, испанци, португалци, норвежци, италианци и др. Те много похвалиха организацията от българска страна”, каза любител на моторите, който не пропусна днешното събитие.

А какво носи късмет на пътя на моторджиите?

Всеки от тях има различен талисман – мечета, зайчета, популярни анимационни герои и лисичи опашки.

От днес на моторите на всеки от интернационалните гости има нова придобивка – стикер „Аз обичам Бургас”.