Националната кампания “Да изчистим България заедно” се провежда днес. Инициативата се провежда за седма поредна година. Голямото почистване започва през есента, тъй като през летния сезон се натрупват най-много отпадъци, които са резултат от туристическата активност.

В община Бургас кампанията започва в 10.00 часа днес. В нея могат да се включат всички.

Общината е създала организация за своевременно извозване на събраните отпадъци. Организаторите ще осигурят достатъчно чували и ръкавици за желаещите да участват в инициативата. Можете да получите материали между 10:00 и 11:00 часа в пунктовете по местата на организираните акции:

1. Неохраняема плажна ивица - Северен плаж Бургас - Солници

2. Парк “Минерални бани”

3. Парк “Росенец”

4. Боровата гора край к-с “Меден рудник”

5. Южен плаж кв. “Крайморие”

6. Плаж “Нефтобаза - Росенец”

7. Плаж - Ченгене скеле

Гражданите, които желаят да почистят околоблоковите пространства в района, в който живеят, могат да получат чували и ръкавици в дирекция “Околна среда”, ул. “Шейново” 24 - в рамките на работното време.

Кампания за почистване се организира и в Туристически комплекс “Акве калиде”. В нея ще се включат и изпълнителите от Вокален ансамбъл “Фортисимо”. Акцията ще започне в парк “Минерални бани” в събота от 10:30 часа. Сборният пункт е на входа на парка, където на всички желаещи да се присъединят към екоакцията ще бъдат раздадени чували и ръкавици.

След приключване на кампанията, от 12.30 ч. в Туристически комплекс “Акве калиде”, талантите от “Фортисимо” ще зарадват почитателите на хубавата музика с концерт.