Габриела К. получи условна присъда от 3 години лишаване от свобода, като наказанието е отложено за срок от пет години, за катастрофата, при която през април 2015 г. загинаха две озеленителки на жп прелеза край село Вълчин, община Сунгурларе. Тогава в колата намериха смъртта си 48-годишната Фатме Х. от руенското село Ябълчево и 57-годишната Небие Х. от село Топчийско. Работничките са пътували в автомобил „Форд Торнео” на връщане от смяна.

Окръжен съд-Бургас призна Габриела К. за виновна в това, че на железопътния прелез по пътя Карнобат - село Лозарево, където се пресичат ж.п. линия и шосе, е нарушила правилата за движение. Шофирайки автомобила си, тя не проявила повишено внимание и не преценила дали преминаването през прелеза е безопасно, в резултат на което последвал сблъсък с пътнически влак. Така по непредпазливост причинила смъртта на двете жени, а трети човек е със средна телесна повреда.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Бургас.