Ударна доза адреналин - светлинен парад и конкурс за най-красив мотор събират ценителите на петата Международна среща на собствениците на Хонда Голд Уинг. Тя ще се проведе от 13 до 17 септември в Ахелой. Организатори са Сдружение „Мото клуб Златно Крило – GWCBG“. В шествието ще се включат над 180 мощни машини от различни държави.

Рев на мотори ще огласи Поморие на 15 септември /петък/. Маршрутът ще е от Ахелой и ще продължи с парадна обиколка на Поморие.

В 20.00 ч. моторите ще паркират пред НЧ „Просвета 1888”, където любителите на машините на две и три гуми ще имат възможност да ги разгледат, а който желаe и да се снима с тях. Най-атрактивните мотори ще бъдат отличени с награди.

Сдружение „Мото клуб Златно Крило – GWCBG“ е основано през 2010 г. от Ивайло Стефанов и Пламен Петров с цел популязиране на мото-туризма в България и Европа. Клубът е член на Европейската Голд Уинг Федерация GWEF, която следващата година ще празнува 40 годишния си юбилей. В GWEF членуват повече от 30 000 мото-туристи.

Община Поморие и Мото клуб Златно Крило канят жителите и гостите на града да разгледат моторите и да се насладят и на артистичната програма, с участието на Клуб по спортни танци „Поморие” и танцова формация „Фреш”.