Започна проверка на фирмата на бизнесмена Спас Костадинов, потопила в шум и прах цял квартал в Айтос

img

Започна проверка на дейността на фирмата на бизнесмена Спас Костадинов, която превърна в производствена база цял квартал в Айтос, намиращ се до парк „Славеева река“. Това стана ясно от отговор на кмета Васил Едрев по отправени питания от страна общищнските съветници Дамян Денев и Петър Янев по време на последната сесия на Общинския съвет. Както БургасИНФО съобщи (ВИЖ ТУК) проблемът от години тормози жителите на района. Хората внесоха жалби в Община Айтос срещу дейността на базата за дървообработване, тъй като не издържат на „екстрите“, които им предлага – постоянен шумов терор, облаци прах, тътен на машини и на камиони. Терените там са предназначени за жилищни нужди, но част от тях са закупени от бизнесмена, който развива бизнеса си там. Така хората се озоваха с невероятен съсед – базата му.

Според Петър Янев жителите на квартала научили, че там се изгражда и производство на пелети. Той смята, че всички подобни дейности, дори складовете на едро, трябва да бъдат изнесени извън града.

Общинският съветник Дамян Денев се е срещнал с хората от ул. "Панайот Волов" и заяви, че те нямат нищо против бизнеса, но са категорични, че той развитието му трябва да е съгласно правилата и законите на страната и директивите на ЕС относно замърсяванията и праховите частици от въглица и автомобили.

"Считам, че е нарушен общественият интерес. Има пътища, по които може този интерес да бъде защитен. Ние като Общински съвет трябва да направим това.", каза още съветникът.

Кметът Васил Едрев каза, че ще са необходими известно време и усилия, за да стигне администрацията до окончателно решение и да даде отговор на жалбата на живеещите в района. Договорите са за жилищно строителство, а според решение на Общинския съвет, продажбите на терените са за лица с жилищни нужди. „Няма да връщаме лентата назад, но проблемът стои, трябва да го решим. Според мен, не е имало съгласуваност между институциите. Защото, преди да бъде издадено разрешително за някакъв вид дейност, трябва да бъде осъществена връзка с Общината. Не могат да бъдат издавани разрешителни без знанието на Общината", заяви в заседателната зала кмета Васил Едрев по повод жалбите на гражданите от ул. "Панайот Волов".

6 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

6 Коментара

 •  
  Иван
  2017-09-01 23:35:41

  Не съм чул шум,нито съм видял прах.

 •  
  Иван
  2017-09-01 23:35:41

  Не съм чул шум,нито съм видял прах.

 •  

  До редакцията на Бургас инфо Копие: До кмета на община Айтос До общински съвет град Айтос Право на отговор Във връзка с изнесените във Вашият сайт на два пъти материали от 24.08.2017г. и 31.08.2017г. относно неправомерна дейност на представляваната от мен фирма „Адванс-Спас Костадинов”ООД в гр.Айтос съм длъжен да поискам право на отговор и да изоблича тенденциозното отношение по поставеният от Вас въпрос. В материалите Ви никъде не е упоменато, че в квартала в който и аз живея в непосредствена близост до моят склад има още три обекта регистрирани по чл.206 от Закона за горите. За регистрацията на обект по чл.206 от Закона за горите няма изискване относно предназначението на имота в който се регистрира обекта. Аз съм спазил всички изисквания на закона и поради което обекта е регистриран още през 2005 година и осъществява напълно законна дейност. Що се касае до шум и запрашеност идващи от дейността на фирмата ми в обекта съм длъжен да заявя, че работя с най-съвременните машини и не отговарят на истината твърденията изложени в заглавието на единият от материалите Ви уронващи авторитета на фирмата ми. За да се твърди наличието на шум и запрашеност от каквато и да било дейност фирмена или битова следва това да бъде установено и измерено законосъобразно от компетентните за това органи, чрез ОВОС (Оценка въздействието върху околната среда), а не да се следват сигналите и твърденията на източник неподписал дори изпратените Ви материали. За край на отговора ми бих искал да споделя, че завистта и злобата на много малък кръг хора в красивият ни град само ме мотивира да работя по-добре, да създавам работни места и да бъда в полза на всички останали нормални хора. Надявам се, че отговорът ми ще бъде публикуван без съкращения за което предварително Ви благодаря. Управител на „Адванс- Спас Костадинов”ООД Спас Костадинов

 •  
  в.
  2017-09-01 09:10:21

  Хора този човек е там от години и никой не е правил проблем за шума и т.н. управителя в капризите ни се е обурудвал със специални машини които са със специални двигатели и не шумят така както резачките и др. тези са за специални процесори обяснява той и наистина е така . Но преди години дойде един нов комшия мисля че се казваше Живко , та той какво толкова лошо вижда в спас костадинов та той на всички ни е помагал и именно този човек Живко простоянно ни притиска да пишем жалби и т.н. Аз лично никога не съм се разписвала , но искам да кажа живко ще се разболееш от злоба.

 •  
  дсфсдф
  2017-08-31 12:16:34

  И каква е логиката в подобни парцели да има промишлено производство?

 •  
  гражданин
  2017-08-31 11:26:32

  Тези парцели за били дадени на крайно нуждаещи, като виждам построените къщи, които приличат на палати не вярвам тези хора да са крайно нуждаещи.

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"